Erdélyi lakoma

10,199 Ft

A híres New York-i Four Season étterem tulajdonosa, Kövi Pál több mint két évtizeden át gyűjtötte és tanulmányozta az erdélyi népek étkezési szokásait.

ISBN

9786156490032

Kiadási év

2022

Kötés

keménytábla

Oldalszám

386

Illusztrátor:

Színes fotókkal

Cikkszám: 9786156490032 Kategória:

Leírás

A híres New York-i Four Season étterem tulajdonosa, Kövi Pál több mint két évtizeden át gyűjtötte és tanulmányozta az erdélyi népek étkezési szokásait. Gyűjtőútjain barátok, rokonok, irodalmi szerkesztők és erdélyi írók kísérték. Az 1980-ban megjelent Erdélyi lakoma nem egyszerű receptgyűjtemény, lapjain megelevenednek a szász, az örmény, a román, a zsidó és a magyar konyha ételei, népi hagyományai, és a kortárs erdélyi írók tollán keresztül megismerhetjük az egykor oly színes, soknemzetiségű erdélyi világot.

A kötet újrakiadásával arra vállalkozunk, hogy újjáélesszük egy letűnt kor hagyományait és ételeit.  Mindezt úgy, hogy a ránk hagyott örökséget alapjaiban megőrizve, de a mai kor igényeihez alakítva adjuk tovább.

Elérhetőségeink